tiistai 1. heinäkuuta 2008

Ikaroksen jäljillä

Ilmeisesti Helios, auringonjumala, haluaa, ettemme käytä, kirkkaasta auringonpaisteesta huolimatta, aurinkorasvaa. Ensimmäinen rasvapurkki jäi Suomen turvatarkastukseen, toista purkkia jonka ostimme koneessa (27eur), emme koskaan saaneet lentoemon sähläyksen takia. Kun viimein pääsimme auringon paahtaman Samoksen uimarannalle, niin Lorealin 30 kertoimella varustettu rasva petti mainospuheensa ja jätti Eevan kaulaan nätin punaisen kauluksen.

Kaikista näistä kauhukokemuksista huolimatta jätimme Samoksen taaksemme ja suunnistimme etsimään Ikaroksen pakkolaskupaikkaa. Tiedättehän tuon, Daedaluksen pojan, joka höyhenistä ja vahasta rakennetuilla siivillään pakeni isänsä kanssa lentäen Kreetalta Minotauruksen labyrintistä mutta lensi liian lähelle aurinkoa, jolloin siivet sulivat ja hän syöksyi mereen lähelle nyk. Ikarian saarta. Vinkiksi siis kaikille purjelentäjille, että älkää nyt ihmeessä lentäkö liian lähelle aurinkoa ettei purjeenne sula ;)

Ikarosta emme vielä löytyneet mutta makaamme tämän yön parin ranskalaisrouvan (veneen, Ovni 395, on komia) hellässä syleilyssä Ikaroksen satamassa.

Ja vielä täälläpurjehtijoille tiedoksi että halvasta hintatasostaan, rauhallisuudestaan ja turistiystävyydestään huolimatta Ikarian saari saattaa kovien tuuliolosuhteidensa vuoksi jäädä tavoittamattomaksi.

Samos: http://maps.google.com/maps?q=37+42,26+57&t=k&z=8
Ikaria: http://maps.google.com/maps?q=37+37,26+18&t=k&z=8

Ei kommentteja: