perjantai 4. heinäkuuta 2008

Kusadasi

Ikaroksen etsimiseen kului toinenkin päivä Ikarialla. Nyt varustauduimme etsintätalkoisiin vuokraamalla auton. Avo-jeepillä saaren kierto onnistui mukavasti. Nähtävyyksiä saarella on niukasti mutta saaren pohjoisrannikolta löytynyt upea hiekkaranta palkitsi satunnaisen matkailijan. Ikarosta ei kuitenkaan biitsiltäkään löytynyt.
Seuraavana aamuna teimme täyskäännöksen ja suuntasimme takaisin kohti itää. Nyt reitti julki Samoksen pohjoisrannikkoa pitkin kohti Turkkia ja Kusadasin kaupunkia, jonka marina oli ilmeisen täynnä koska meille paikka löytyi telakkaalueen laiturin päästä. Telakkaalueella oli kuitenkin mukava seurata paikallisten veneenkorjaajien ja -rakentajien aherrusta. Turkin rajamuodollisuudetkin hoituivat tällä kertaa vaivattomasti kun marinan toimiston väki hoiti paperityöt ja leimojen hankkimisen. Meiltä säästyi siis puolen päivän kiertely eri viranomaisilla.
Kusadasi on vilkas turistikaupunki ja ensimmäisenä iltana suunnistimmekin turistin pakolliseen vierailukohteeseen eli basaarikujille jossa tarkanmarkan tinkaaja voi uusia koko vaatekaappinsa sisällön pikkurahalla (lähes)aidoilla maailman ykkösmerkkituotteilla.
Torstaina matkasimme bussi/taksikyydillä katsomaan yhden antiikin seitsemän ihmeen, Efesoksen kaupungin raunioita. Bonuksena kävimme vielä katsomassa Neitsyt Marian kappelia jossa tämän kerrotaan asuneen apostoli Johanneksen kanssa Jeesuksen kuoleman jälkeen.
Kusadasi: http://maps.google.com/maps?q=37.87,27.2&t=k&z=8

Ei kommentteja: